A legkorszerűbb technika a fogkő eltávolításban és a fogágybetegség megelőzésében és kezelésében, melyben a dentálhigiénikus közreműködik!

Miben látjuk nagy előnyét az EMS készüléknek?

A svájci fejlesztésű, úgynevezett EMS profilaxis eszköz és módszer segítségével:

 • kontrollált körülmények közt, önellenőrzéssel,
 • minimálinvazív módon,
 • és a leghatékonyabban távolíthatjuk el a káros folyamatokat elindító tényezőket!

Mit képes eltávolítani az EMS készülék?

Az ultrahangos fogkő eltávolítással eltávolíthatjuk a fogkövet és az elszíneződéseket.

Azonban az EMA készülék segítségével nem csupán ezeket távolítjuk el, hanem a biofilmet is!

Ezen kívül fájdalommentesen hatolhatunk le az íny és a fog találkozási területére, mintegy 3 mm-re, ahonnét eltávolítjuk a káros anyagokat!

Mit jelent a mikrobiom és a biofilm?

A mikrobiom olyan, kedvező baktériumokat tartalmazó bevonat a szervezetünkben (nem csak a szájüregben, hanem más területen is), mely véd a fertőzésektől, betegségektől. Ennek van egy egyensúlya, amit érdemes egészséges táplálkozással és higiéniával megőrizni.

A biofilm olyan, szabad szemmel még nem látható elváltozás, mely a káros baktériumokat már tartalmazza, azokat táptalajt nyújt. A biofilmet a fogászaton kívül az orvoslás több területén kutatják: ilyen például az endokrinológia, ahol a kutatások tárgya a vastagbél belső fala, ami a biofilm a rákos szövetek első kolóniáját tartalmazhatja.

A fogászatban a biofilm a fogon és a fogínyen alakul ki (de akár a száj belső területein is), ezt kék vagy lile színnel megfestjük, így mutatjuk ki az EMS kezelés során.

Tehát az EMS protokoll első lépése a káros biofilm kimutatása a páciens számára!

Az EMS kezelés során ezt a biofilmet is eltávolítjuk a fogkő és elszíneződések kíséretében.

Hogyan dolgozunk az EMS készülékkel?

A lényeg, hogy rendelőnkben nincs többé szükség polírozásra, pasztára és kefére! A készülékkel egy ülésben dolgozunk.

A kezelés első lépése a biofilm kimutatása, megfestéssel. A kékes szín öblítés után elmúlik! (Rendelőnkben a fogpótlásokat nem festjük meg.)

A kezelés pedig úgy zajlik, hogy ha nincs pótlás, hogy megfestjük plakkfestővel a fogakat, majd airflow technikával tisztítjuk először a fogakat, ez egy speciális port tartalmaz és eritrit alapú, chlorhexidine is van benne, így ha allergiás valaki arra, akkor mindenképp egy másik port kell alkalmaznunk, ez a por szennyeződésének elkerülése miatt fontos. A kezelés a páciensek visszajelzései alapján fájdalommentes, nagyon dicsérik, de ha valakinek nagyon érzékeny a fognyaki rész, felszíni zsibbasztást alkalmazunk, ez azért jó, mert nem órákig tart a hatása, a páciens kezelés után akár egyből tud enni is.

A páciens beleegyezésével az ínyt és a nyelvet is letisztítjuk a kezelés végeztével, majd ha szükséges, javasolunk neki kb. 1 hét múlvára (addigra az íny visszanyerni eredeti formáját, gyulladásmentes és egészséges rugalmas lesz) egy iTOP tanácsadást, ahol el tudja sajátítani személyre szabva a helyes fogmosást.

A kezelés végére a fogak és szájüreg teljesen tiszta (nem festjük meg újra), napokig érezhető a sima felület, így a plakk nehezebben rakódik fel újra, és cél ennek az érzésnek a megőrzése, amit mi a tanácsadással tudunk támogatni. 🙂

Milyen eredményt várhatunk az EMS profilaxis – biofilm terápiás fogkő eltávolítástól?

 • Tiszta fogakat és fogínyt – a lehető legtisztább állapotot fogjuk érezni, melyet korábban jó eséllyel sosem
 • A kezelésnek óriási szerepe van a megelőzésben – a fogágy és ínygyulladás megelőzésével, illetve visszaszorításával tovább élvezhetjük egészséges szájüregünket, meglévő fogainkkal és fogpótlásainkkal együtt

Biofilm terápiás fogkő eltávolítás érdekli? Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van, szeretne bejelentkezni?

Hívjon fel egy kattintással:

Írjon nekünk üzenetet:

  Olvassa el a szakmai cikkeket!

  Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

  Mosolyaink, videóink

  Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!