Kép forrása: lybrate.com

Az állkapocs ízület (a fotón TMJ rövidítéssel) egy kis terület a fül mögött, mely összeköti a koponyát az alsó állkapoccsal. Egészséges állkapocs ízület esetén semmilyen tünetet nem érzékelünk.

Milyen esetben alakulhat ki állkapocs ízületi panasz?

Az állkapocs ízület pozícióját a harapási magasság befolyásolja. Ha az évek múlásával például egyre alacsonyabb fogtöméseket, fogpótlásokat kapunk, értelemszerűen a harapási magasságunk csökken, ami az állkapocs ízület pozíciójának megváltozását okozza!

Ugyanígy, ha az egyik oldalon (jobb vagy bal) megváltozik a harapási magasság, például azért, mert ezen az oldalon rágunk, vagy mert a fájós fogak miatt a másik oldalt terheljük, szintén változik a rágás szöge, valamint a front- és szemfog állása változik. Ez szintén az állkapocs ízület helyzetének változásához, elcsúszásához, rotációjához (elfordulásához) vezet!

Ezek a leggyakoribb okok, emellett a szervezetben zajló egyéb folyamatok jelzője is lehet.

Milyen tünetei lehetnek az állkapocs problémának?

Egyrészt helyi tünetek:

 • kattogás
 • feszülés
 • fájdalom
 • húzó érzés
 • kiakadhat az állkapocs
 • éjszakai fogcsikorgatás

Test-szerte jelentkező, helyi okkal nem megmagyarázható tünetek, mint például:

Ezen kívül az arcon is jelentkeznek a tünetek, mely az arcesztétikát, karaktert befolyásolják:

 • túlzott izomnövekedés pl. az állcsúcson
 • beesett arc
 • aszimmetrikus arc
 • ráncok és redők, melyek az állkapocs helytelen állásából következnek
 • az arc korai öregedése

Juhász Anna Csenge véleménye a kezelésről:

Daniella tapasztalatai a kezelésről:

Polina tapasztalatai a kezelésről:

A Smylist®-módszer alapján a szervezetet egy egészként kezeljük és a megoldást az állkapocs ízület ideális pozíciójának újra megtalálásával orvosoljuk.

Emellett kiegészítő kezelésként manuál-vagy fasciaterápiát alkalmazunk, hogy a test-szerte jelentkező következményeket minél eredményesebben orvosolhassuk.

Az állkapocs-ízület helyzetének javítása történhet:

 • Állkapocs-ízületi panaszokból kiindulva
 • Egyéb, ismeretlen eredetű panaszok után kutatva
 • Arc- és testtartás-beli okokból kiindulva

Milyen módszereket alkalmazunk az állkapocs ízület gyógyítására?

Dr. Csillag Mária rendelőjében tudományos alapokon, a Smylist®-módszer kifejlesztőjének és a Fogpótlástan című egyetemi tankönyv társszerzőjének kezei között történnek a kezelések. Sok-sok fogászati szakmai lapban megjelent cikk is született a témában, melyeket a doktornő írt. 

Az állkapocs-ízület kezelések mellett általános és esztétikai fogászati kezelésekkel kapcsolatban is számíthat ránk, prémium, élethű eredményekkel!

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdése van, szeretne bejelentkezni?

Hívjon fel egy kattintással:

Olvassa el a szakmai cikkeket!

Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

Mosolyaink, videóink

Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

Ránctalanító kezelés előtt

Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

Az arc korai öregedésének fogászati háttere

A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!