Mit jelent a gnatológia?

A fogászat állkapocs-ízülettel foglalkozó ága a gnatológia. Ha fáj, feszít, kattog vagy kellemetlen az állkapcsa, érdemes gnatológiához értő szakemberhez fordulnia. Kevesen tudják, de az éjszakai fogszorítás, fülfájás vagy rendszeres fejfájás is állkapocs-ízületi problémára vezethető vissza.

A Smylist® elméletek alapján akár az ismeretlen eredetű térd, derék és egyéb ízületi panaszokat is okozhatja az állkapocs elferdülése, mely kihat a teljes vázszerkezetre.

A Smylist® elméletek kidolgozója és a Fogpótlástan egyetemi tankönyv társszerzője, Dr. Csillag Mária foglalkozik rendelőnkben állkapocs-ízületi panaszok diagnózisával és az ideális állkapocs helyzet megállapításával – kialakításával, izomszimmetrián alapuló módszer segítségével.

A Smylist módszer egyedisége abban áll, hogy az izomszimmetria helyreállításával nem csak az állkapocs ízületi panaszok javulnak vagy a legtöbb esetben szűnnek meg, hanem az arc is megfiatalodik. Az arcon lévő ráncok és dudorok, melyeket a helytelen állkapocs helyzet okozott, megszűnnek, és harmonikusabb, fiatalosabb külső néz vissza ránk a tükörből.

Páciensünk visszajelzése:

„2019-ben teljes „mosolytervezés”-t követően lépésről-lépésre javulást tapasztaltam. Az első jelentkezéskor számos panaszom volt: fejfájás, nyakmerevség, a karjaimat alig bírtam felemelni, fájt a hátam, a csípőm, a térdeim. Mindez kiült az arcomra is. Nem gondoltam, hogy fogászati probléma áll a háttérben – de így volt. A harapásemelés, a rágófunkció helyreállítása után, nem csak esztétikai változás történt. Amellett, hogy kisimult és megfiatalodott az arcom, megszűnt a migrénem, átalakult az az egész testtartásom. Nem fáj a hátam, a nyakam, a térdeim. 3 év alatt nem öregedtem, hanem 5 évet fiatalodtam. Hálás köszönet érte!

Drabantné Lukács Ágnes

Görbe Polina tapasztalatai a kezelésről:

A Smylist módszer izomlazítással, az izmok szimmetrikus működésének kialakításával teremti meg az állkapocs nyugalmi helyzetét. 

Az állkapocs pozíciójának helyreállítási módszerei:

 1. Izomlazítás után stabilizátor segítségével – sínnel

A Smylist® sínt éjszakánként kell viselni. Ennek segítségével a fogak kezelése előtt páciensünk meggyőződhet arról, hogy a kialakított pozíció kényelmes számára. A stabilizátor viselésének áldásos hatásait sok-sok páciensünk megtapasztalhatta, akiknek elmúlt a panaszuk és külsejük fiatalosabbá, harmonikusabbá vált.

Az alábbi linken összegyűjtöttünk véleményeket és mosolyokat:

Elolvasom véleményeket, megnézem a mosolyokat

2. Átlátszó fogszabályozó sínnel – alignerrel

Már a fogak kismértékű helytelen állása is az állkapocs helytelen állásához vezethet. Ezekben az esetekben is alkalmazhatók  az aligner kezelések, amelyek a fogak enyhe mozgatásával a fogakat megfelelő pozícióba rendezik, ahol az állkapcsot – így a fejecseket is – a harmonikus pozíciójukban tartják!

Elolvasom véleményeket, megnézem a mosolyokat

3. Fogászati kezelés által

Az állkapocs ízület pozícióját a fogak határozzák meg. Ha fogaink idővel pl. megrövidülnek, vagy féloldalasan kopnak, az állkapocs-ízület helyzete ennek megfelelően fog alakulni. Például alacsonyabb lesz a harapásunk, elbillen egyik oldalra, aminek a következményét egy egyensúlyi eltolódás révén fent felsoroltuk. Az ideális magasság és pozíció meghatározását követően a fogak állását fogászati megoldásokkal úgy igazíthatjuk, hogy az állkapocs-ízület visszatérjen a számára ideális, egyensúlyi pozícióba.

„Egy tv műsorban láttam meg dr. Csillag Máriát és az általa képviselt Smylist mosolytervezést. Utána néztem az interneten és tudatosult bennem, hogy megtaláltam a szakembert és a megoldást is fogászati és arcesztétikai problémáimra egyaránt. Első találkozásunkkor átbeszéltük a lehetőségeket, majd egy izgalmas átalakulás várt rám a mosolytervezéssel és a héjak felhelyezésével. 2 éves tapasztalataim alapján az arcom teljes átalakuláson esett át. A lecsúszott arcizmaim a helyükre kerültek, a harapásom helyes kialakításával megpihent az állkapcsom és a teljes arcizmom is. Külső megjelenésemben az arcom megfiatalodott, harmóniába került. A fogaim tökéletesek, fehérek, az igényes megjelenést garantálják. Ha megnézem az évekkel ezelőtti képeimet, azt látom, hogy összezárt szájjal mosolygok. Most viszont magabiztosan, fogakat villantva teszem ezt, hála dr. Csillag Máriának.”

Gyöngyi, Páciensünk

Az alábbi linken összegyűjtöttünk további véleményeket és mosolyokat:

Elolvasom véleményeket, megnézem a mosolyokat

Kérjen időpontot, szeretettel várom konzultációra:

Hívjon fel egy kattintással:

+36 30 394 4010

Vagy írjon üzenetet:

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!