Nem gondolnánk, de fogaink állása, „mosolyunk”, állkapcsunk helyzete hatással van a teljes szervezetünkre. A helytelen pozíció testszerte kellemetlen kaszkádreakciót okoz. Kihat a rágó-, és arcizmokra, korai öregedést okozva az arcon, emellett befolyással bír a nyak- és törzsizomzatra (görcsöket, fájdalmat okozva), idegbecsípődést, zsibbadást okozhat, gyermekkorban a növekedést, felnőttkorban a testtartást befolyásolja negatívan. Hatással van egyes belső szerveink működésére (rekedtség, reflux stb), és ízületek túlterhelését, kopását okozhatja.

Hangsúlyozzuk, hogy mindez megelőzhető, előrehaladott problémák esetén a tünetek minimalizálhatók vagy eltüntethetők.

Fontosnak tartjuk, hogy rávilágítsunk, hogy a korai, kellemetlen öregedést javarészben az állkapocs helytelen helyzete okozza. Nők ezreinek okoz problémát a korai öregedés nem csupán testileg, hanem pszichésen is. Nem gondolnánk, de ezt a fogak állása is befolyásolja! Mivel a fogak állása kihat az állkapocsízületre, ez pedig az arcizmokra.

Az állkapocs elmozdulásával az arcon izomcsoportok kompenzációs működése lép fel, melyek izomdudorokat vagy lelapult felszíneket, öregedésre jellemző fáradt arcot, és kellemetlen redőket okoznak.

Ízelítő eredményeinkből:

 

Az állkapocs helyzetének visszaállítása akár 10 évnyi arcfiatalodást eredményez!

A Dr. Csillag Mária által kifejlesztett Smylist® diagnosztika, módszer alkalmazásával percek alatt az arc redőzetéből, izmaiból megállapítható a probléma, és a Smylist® tervezőszoftver segítségével meghatározható a páciens arcához illő mosoly, melyet 3 dimenziós tervezés során felhasználhatunk a fogászati munka elkészítéséhez.

Alapja, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja, megfelelő pozícionálásukkal feszülésmentes működést, szép öregedést biztosítanak. Az állkapocs helyreállításával face lifting effect (arc emelő hatás) érhető el, mivel az izmok 10 évvel ezelőtti állkapocs pozícióhoz tartozó izommozgásukat produkálják. Az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét.

(A Smylist® stabilizátorok kimondottan a Smylist módszerhez alkalmazhatóak, a Smylist izomdeprogrammálási technikát alapul véve. A kezelést alaposan megtisztított fogazaton érdemes elkezdeni, az előzetes dentálhigiénés kezelést rendelőnkben  elvégezzük.)

A kezelés által szép mosolyt és szép fiatalos arcot kapunk, emellett a testben lévő balanszot és energiarendszerünket is visszaállíthatjuk.

Hogyan érhetjük el az arcfiatalító hatást ?

Kétféle módon:

1. Komplex Smylist ® szemléleten alapuló fogászati beavatkozással: a meghatározott ideális állkapocs pozícióra készítjük el a fogpótlásokat, az izmok nyugalmi helyzetét alapul véve : a töméseket a nyugalmi állapotnak megfelelően alakítjuk ki. A héjak, koronák, hidak mind-mind az ideális állkapocs helyzetre készülnek, az ideális mosoly érdekében úgy, hogy közben az izmok nyugalmi állapotba kerülnek. A hatás nem marad el: tudja ezt az, akinek a magas vagy épp alacsony tömései miatt megváltozott a harapása és arcán ennek hatására öregedési jeleket tapasztalt. Redők jelentek meg, táskák a szem alatt, egyes izmok lelapultak, más izmok megnőttek. Az arc fáradt, öregebb lett. A Smylist ® kezeléssel akár 10 évet is fiatalodhat. 

2.  Smylist® sínek segítségével: ha páciensünk nem szeretne egyből komplex fogászai kezelést, de szeretné megtapasztalni az arcfiatalító hatást, akkor számára kivehető síneket, Smylist ® stabilizátorokat készítünk. Ezeket az ideális harapási helyzetre optimalizáljuk, és éjszakai viselésükkel hasonló hatást érhetjük el, mint a végleges fogpótlásokkal.

Smylist® arcfiatalító sín technika, mint fogászati beavatkozás nélküli megoldás

Az állkapocs ízület helyes pozíciójának megállapítását követően lehetőség van arra, hogy fogászati beavatkozás nélkül állítsuk helyre az állkapocs ízületet. A megoldás egy speciális fogászati sín, melyet a hozzáértő fogorvos a helyes állkapocs ízületre tervez és a páciensre szabottan, egyedileg készíttet el. Ezt szükséges éjjel viselni.

Kinek ajánljuk a Smylist® síneket?

 • Kitűnő megoldás azoknak, akiket arcuk esztétikájának helyreállítása foglalkoztat
 • Szeretnék kipróbálni a hatást, fogászati beavatkozás nélkül
 • A plasztikai beavatkozások mint pl. arcfeltöltés, ajakfeltöltés, felületi kezelések, melyek nem a probléma felszíni kezelésével foglalkoznak, ezért nem lehetnek hosszú távú megoldások. A kezelés azok számára kiváló, akik plasztikai beavatkozás helyett szeretnének olyan megoldást, ami a problémát megoldja, és a kiváltó okot kezeli.

Milyen hatást várhatunk a Smylist® elméletek segítségével kialakított állkapocs pozíciótól?

 1. Arc harmónia: az arc tónusosabbá, fiatalosabbá, harmonikusabbá válik, miközben a korábbi túlzott feszüléstől, állkapocs ízületi problémától, diszharmonikus helyzettől kialakult redők, ráncok, dudorok megszűnnek.
 2. Fiatalabb külső: a felesleges görcsöktől, izom feszüléstől megszabadult arc kb. 10 évet „fiatalodik”, a helyes állkapocs ízületnek köszönhetően
 3. Testtartás: a helytelen állkapocs pozíció az arc mellett befolyással bír a nyak- és törzsizomzatra (görcsöket, fájdalmat okozva), idegbecsípődést, zsibbadást okozhat, a testtartást befolyásolja negatívan. Hatással van egyes belső szerveink működésére (rekedtség, reflux stb), és ízületek túlterhelését, kopását okozhatja. Helyes beállítással ezen negatív hatások megszűnnek.
 4. Lelki hatás: Az öregedés pszichés terhei mérséklődnek, mivel egy harmonikus, szép arc néz vissza ránk a tükörből. A szép öregedés méltóságteljes és kiegyensúlyozott. Jó példa erre Audrey Hepburn szépen öregedő arca. Az arcra fiatalon jellemző vonások megmaradnak, az azt eltorzító ráncok, dudorok nélkül.

Mennyi ideig hordható az elkészült sín?

Egy sín kb. 8 hónapig hordható. Ezt követően páciensünk eldöntheti, hogy további sínt szeretne hordani, vagy fogászati kezeléssel szeretné állandósítani azt a pozíciót, amit a sín viselése közben ideálisnak érez.

Kérjen időpontot, szeretettel várom konzultációra:

Hívjon fel egy kattintással:

+36 30 394 4010

Vagy írjon üzenetet:

  Olvassa el a szakmai cikkeket!

  Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

  Mosolyaink, videóink

  Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!