Gondolná-e, hogy:

 • a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja?
 • a fogak, állkapocs helytelen állása a testizmokra (nyelvcsont izmai, vállöv izomzata, törzs, hasfal és láb izmai), a belső szervekre, annak vérellátására, beidegzésére, nyirokkeringésére is hatással van?
 • az állkapocs helytelen pozíciójából adódó megbomlott izomegyensúly a fogakra folyamatosan aszimmetrikus erőket közvetít, súlyosbítva a problémát a fogak lassú elmozdulása, az állkapocs mozgása miatt?
 • a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat?

A korai öregedés és az állkapocs ízület összefüggései

A korai, kellemetlen öregedést javarészben az állkapocs helytelen helyzete okozza. Az állkapocs elmozdulásával az arcon izomcsoportok kompenzációs működése lép fel, melyek izomdudorokat vagy lelapult felszíneket, öregedésre jellemző fáradt arcot, és kellemetlen redőket okoznak. Nők és férfiak ezreinek okoz problémát a korai öregedés nem csupán testileg, hanem pszichésen is. Nem gondolnánk, de ezt a fogak állása is befolyásolja! Mivel a fogak állása kihat az állkapocsízületre, ez pedig az arcizmokra.

A helytelen állkapocs pozíció következményei:

Állkapocs ízületi probléma is jelentkezhet állkapocs panaszként, migrén formájában, izom érzékenységként. Ezek mellett vannak olyan tünetek, melyekre nem is gondolnánk: jelentkezhet éjszakai apnoé, gombócérzés a torokban, megmagyarázhatatlan gyomorfájdalom, féloldali ízületi kopás, renyhe tartás, előre bukó vállöv stb is. Ezek a hosszú ideje fennálló állkapocs ízületi probléma eredményei. A helytelen állkapocs pozíciónak egyik legszembeötlőbb tünete az arcon megjelenő öregedési jelek, izomlapulások, dudorodások, toka, redők megjelenése, az arc szögletessé válása. Ezek a tünetek használhatók fel a Smylist diagnosztikában is. Az öregedés alapvetően szép, harmonikus folyamat. A helytelen állkapocs okozta arcelváltozás tipikus jele a fáradt arc szindróma.
Hitvallásom, hogy mindenkinek visszaállítható a fiatalkori állkapocs pozíció. Ezzel szép mosolyt és szép fiatalos arcot kapunk, emellett a testben lévő balanszot és energiarendszerünket is visszaállíthatjuk.

Juhász Anna Csenge véleménye a kezelésről:

Daniella tapasztalatai a kezelésről:

Polina tapasztalatai a kezelésről:

Az állkapocs helyreállításával face lifting effect érhető el, mivel az izmok 10 évvel ezelőtti állkapocs pozícióhoz tartozó izommozgásukat produkálják! Az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek! Az arcon és a testtartásban látható jelek a diagnosztika csalhatatlan tünetei. A testszerte fellépő fentebb említett problémák összefüggésbe hozhatók az állkapocs helytelen helyzetével, melyek a terápia hatására csökkennek vagy megszűnnek. A helyes állkapocs ízületi pozíció megtalálásával az archarmónia helyreállítható, ezáltal a korai öregedés elkerülhető! A szemlélet segítségével a plasztikai beavatkozások késleltethetők és a természetes szépség megőrizhető, az öregedés pszichés hatásai minimalizálhatók.

Az állkapocs helyzetének visszaállítása akár 10 évnyi arcfiatalodást eredményez!

Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét.

Smylist megoldás – Gnato-aging technika

Az általam kifejlesztett Smylist diagnosztika, módszer alkalmazásával percek alatt az arc redőzetéből, izmaiból megállapítható a probléma, és a Smylist tervezőszoftver segítségével meghatározható a páciens arcához illő mosoly, melyet 3 dimenziós tervezés során felhasználhatunk a fogászati munka elkészítéséhez. Ezt a technikát világszerte (Budapesttől Dubaig, Londontól Isztambulig, Indiától Kijevig) oktatom fogorvos kollégáknak is.

Kérjen időpontot, szeretettel várom konzultációra:

Hívjon fel egy kattintással:

+36 30 394 4010

Vagy írjon üzenetet:

  Olvassa el a szakmai cikkeket!

  Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

  Mosolyaink, videóink

  Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!