Amennyiben állkapocs jellegű problémára gyanakszunk, alapvetően gnatológiai alapelvek alapján vizsgáljuk meg a pácienst és mérjük be az állkapocs működését. A Smylist® szemlélet ilyenkor is segítségünkre van az egyedileg pozícionált állkapocs megalkotására.

A Smylist® vallja, hogy a helyes állkapocs ízület minden izomnak kényelmes helyzetet biztosít, vagyis  a helyes pozíció beállítása kényelmes rágást, feszülésmentes arcmimikát, szép bőrredőzetet eredményez.

Mi okozhatja az állkapocs helytelen pozícióját?

Egy-egy kisebb fogászati probléma: például kikopott tömés, kiálló szemfog, rövidebb frontfogak, hiányzó fog vagy csámpás fogsor az állkapocs helytelen pozícióját, rotálódását, elfordulását, billenését, előrecsúszását okozhatja!

Természetesen állkapocs ízületi probléma is jelentkezhet: kattogásként, migrén formájában, izom érzékenységként. Ezek mellett vannak olyan tünetek, melyekre nem is gondolnánk: jelentkezhet éjszakai apnoé, gombócérzés a torokban, megmagyarázhatatlan gyomorfájdalom, féloldali ízületi kopás is. Ezek a hosszú ideje fennálló állkapocs ízületi probléma eredményei.

A helytelen pozíciónak olyan tünetei is jelentkeznek, melyekre abszolút nem gondolnánk – arcon megjelenő öregedési jelek vagy szokatlan kinézet.

A rossz állkapocs pozíció a rágóizmokban és az arcizmokban okoz túlfeszítettséget vagy izomrenyheséget.

A jelenség kihat az arcunkra is, ahol jól látható jeleket okoz. Például redők, lelapult felszínek, féloldali izomnövekedés és aszimmetria, nemkívánatos ráncok formájában.

Videó az RTL műsorán:

<

Ezen kívül talán nem is gondolná, de több éve, évtizede fennálló állkapocs pozícióbeli eltérés a testben kompenzációra készteti az izmokat a nyak, váll törzs, térd izmainál aszimmetrikus megjelenéssel. Ezek az izom spazmusok már rendszeres masszírozással is állandósulnak, majd ízületi fájdalmat, becsípődéseket okozhatnak.

Nincsenek állkapocs-ízületi panaszaim – mikor gyanakodhatok arra, hogy fogászati eltérés állhat a problémám hátterében?

Az öregedés alapvetően szép dolog. Más azonban az a jelenség, amikor belenéz a tükörbe, és azt látja: hogy ez nem én vagyok, nem tudok azonosulni az arcommal. Ebben az esetben az állkapocs ízület arcra gyakorolt hatását véljük felfedezni.

Ne feledjük, hogy már a legkisebb fogelmozdulás is ennek az útnak az elejét jelzi.

A Smylist®  hisz abban, hogy amíg kicsi a probléma, egyszerű megoldásokkal könnyen tudunk rajta segíteni, így nem csak szép lesz az eredmény, de a funkció is helyreáll.

Ha már kialakult a probléma, komplex megoldásokkal, a lehető legkisebb beavatkozással tudjuk a problémát kezelni.

Jöjjön el egy konzultációra, nézzük meg, hogy mit van-e lehetőség arra, hogy az állkapocs helyes pozícióba terelésével javíthatunk-e a helyzeten.

Hívjon fel egy kattintással:

+36 30 394 4010

Olvassa el a szakmai cikkeket!

Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

Mosolyaink, videóink

Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

Írjon nekünk üzenetet:

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!