Smylist® – Gnatológia

Amennyiben állkapocs jellegű problémára gyanakszunk, alapvetően gnatológiai alapelvek alapján vizsgáljuk meg a pácienst és mérjük be az állkapocs működését. A Smylist® szemlélet ilyenkor is segítségünkre van az egyedileg pozícionált állkapocs megalkotására.

A Smylist® vallja, hogy a helyes állkapocs ízület minden izomnak kényelmes helyzetet biztosít, vagyis  a helyes pozíció beállítása kényelmes rágást, feszülésmentes arcmimikát, szép bőrredőzetet eredményez.

Mi okozhatja az állkapocs helytelen pozícióját?

Egy-egy kisebb fogászati probléma: például kikopott tömés, kiálló szemfog, rövidebb frontfogak, hiányzó fog vagy csámpás fogsor az állkapocs helytelen pozícióját, rotálódását, elfordulását, billenését, előrecsúszását okozhatja!

Természetesen állkapocs ízületi probléma is jelentkezhet: kattogásként, migrén formájában, izom érzékenységként. Ezek mellett vannak olyan tünetek, melyekre nem is gondolnánk: jelentkezhet éjszakai apnoé, gombócérzés a torokban, megmagyarázhatatlan gyomorfájdalom, féloldali ízületi kopás is. Ezek a hosszú ideje fennálló állkapocs ízületi probléma eredményei.

A helytelen pozíciónak olyan tünetei is jelentkeznek, melyekre abszolút nem gondolnánk – arcon megjelenő öregedési jelek vagy szokatlan kinézet.

A rossz állkapocs pozíció a rágóizmokban és az arcizmokban okoz túlfeszítettséget vagy izomrenyheséget.

A jelenség kihat az arcunkra is, ahol jól látható jeleket okoz. Például redők, lelapult felszínek, féloldali izomnövekedés és aszimmetria, nemkívánatos ráncok formájában.

Videó az RTL műsorán:

<

Ezen kívül talán nem is gondolná, de több éve, évtizede fennálló állkapocs pozícióbeli eltérés a testben kompenzációra készteti az izmokat a nyak, váll törzs, térd izmainál aszimmetrikus megjelenéssel. Ezek az izom spazmusok már rendszeres masszírozással is állandósulnak, majd ízületi fájdalmat, becsípődéseket okozhatnak.


Nincsenek állkapocs-ízületi panaszaim – mikor gyanakodhatok arra, hogy fogászati eltérés állhat a problémám hátterében?

Az öregedés alapvetően szép dolog. Más azonban az a jelenség, amikor belenéz a tükörbe, és azt látja: hogy ez nem én vagyok, nem tudok azonosulni az arcommal. Ebben az esetben az állkapocs ízület arcra gyakorolt hatását véljük felfedezni.

Ne feledjük, hogy már a legkisebb fogelmozdulás is ennek az útnak az elejét jelzi.

A Smylist®  hisz abban, hogy amíg kicsi a probléma, egyszerű megoldásokkal könnyen tudunk rajta segíteni, így nem csak szép lesz az eredmény, de a funkció is helyreáll.

Ha már kialakult a probléma, komplex megoldásokkal, a lehető legkisebb beavatkozással tudjuk a problémát kezelni.

Jöjjön el egy konzultációra, nézzük meg, hogy mit van-e lehetőség arra, hogy az állkapocs helyes pozícióba terelésével javíthatunk-e a helyzeten.

Hívjon fel egy kattintással:

+36 30 394 4010