Csizmazia Zita manuálterapeuta

Rendelőnkben szükség esetén, kiegészítésként manuálterápiás vagy fasciaterápiás kezelést is javaslunk pácienseinknek, mely helyben elvégezhető.

Mit jelent a manuálterápia?

A manuálterápia olyan fizioterápiás módszer, mely során a terapeuta kézzel végzett technikákkal kezeli a mozgásszervi problémákat, például ízületi merevséget vagy izomfeszültséget.

A kezelés során az ízületeket és szöveteket passzív mozgatással, nyújtással és speciális fogásokkal manipulálják, hogy helyreállítsák a normális mozgás és funkciókat.

Mit jelent a fascia terápia?

A fascia szó jelentése szalag vagy kötés.

A fasciaterápia a kötőszöveti hálózatot (fascia) célozza meg, mely az egész testet áthatóan összeköti és stabilizálja. Ez a terápiás módszer azon alapul, hogy a fascia rendszer befolyásolhatja az izmok, ízületek és idegek működését.

A terapeuta manuális technikákkal és nyomással munkálkodik a fascián, hogy enyhítse a feszültségeket, javítsa a mozgást és csökkentse a fájdalmat.

Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan kapcsolódhat az állkapocs ízülethez a manuálterápia és a fasciaterápia!

Az állkapocs ízület és a manuálterápia illetve fascia terápia kapcsolata

Az izomzat és a kötőszöveti-, fasciarendszer szervesen kapcsolódik az állkapocshoz.
Ahogy az állkapocs elmozdul, mert a fogak nem tartják a megfelelő helyen, azonnal izom feszülés jelentkezik, amely végig követhető a teljes testen.

A fasciarendszer és az izomzat feszülése a Smylist® módszer állkapocs vizsgálattal jól diagnosztizálható és hatékonyan kezelhető.

A Smylist® stabilizátorral az állkapocs helyes relaxált pozícióját tartjuk meg, míg a fascia- és manuálterápia a kezelés sikerét erősíti, és oldja a fociját, izom és fascia feszületeket .

Mindkét terápia típusnak célja a test mozgásszervi rendszerének javítása és a fájdalom csökkentése. A kezeléseket Csizmazia Zita, képzett manuálterapeuta végzi a Smylist® rendelőben!

Kérdése van, szeretne bejelentkezni?

Hívjon fel egy kattintással:

Írjon nekünk üzenetet:

  Olvassa el a szakmai cikkeket!

  Önnek is segítséget nyújthatnak a Smylist®-ról szóló, Dr. Csillag Mária által írt szakmai cikkek, melyek fogorvosi folyóiratokban jelentek meg. Tekintse meg őket!

  Mosolyaink, videóink

  Elkészült mosolyok, stúdió fotók. Nézze meg az eredményeinket!

  Ránctalanító kezelés előtt

  Ránctalanító kezelés előtt áll vagy ezen gondolkodik? Ez az írás orvosi szempontokat figyelembe véve, a ránctalanító, arcfiatalító kezelések ismereteben azért íródott, hogy rávilágítson a nemkívánatos ráncosodás mögött meglévő folyamatokra! Olvassa el!

  Az arc korai öregedésének fogászati háttere

  A korán megöregedő, ráncosodó arc fogászati vonatkozásai és háttere… Észrevette, hogy arca hirtelen megráncosodott, megöregedett? Kipróbált sokféle megoldást, de nem érti, hogy mi lehet a gyors folyamat hátterében?Lehetséges, hogy a jelenség a fogakkal, a rágóízülettel, és a hozzá kapcsolódó arcizmokkal áll kapcsolatban. Olvassa el!

  Szép mosoly arcfiatalítással együtt – Gnato-aging technika

  Gondolná-e, hogy a fogak és az állkapocs helyzete az arc mimikai és rágóizmainak működését befolyásolja? És azt, hogy a Dr. Csillag Mária által kifejlesztett gnato-aging technikával akár 10 évet is fiatalodhat? Olvassa el!

  Arcfiatalítás sínekkel, plasztikai kezelés nélkül

  A kezeléssel az arc szépsége visszatér, az arcközéprész telítődik, a kellemetlen izomdudorok, redők eltűnnek, javul az oxigenizáció, szépül a bőr. Ezáltal számtalan felesleges arcplasztikai beavatkozástól menekülhetünk meg megőrizve arcunk fiatalságát és szép öregedésre való készségét. Olvassa el!